ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNYEK 5-20% KEDVEZMÉNY HÍVJON BENNÜNKET 20 9 215331 VILÁGRA SZÓLÓ AKCIÓK!! ISTRIA 94 WORLD TOURS

Az indiai Aranyháromszög***

Egzotikus országok > Indiai-óceán > India

299.700 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda ***
Ellátás: Program szerint
Utazás módja: Repülő

Az ár tartalmazza:
utazást Delhi repülőterétől Delhi repülőteréig,
szállást és étkezést,
programleírásban lévő összes látnivaló belépő díját,
repülőjegy és a vízum intézését
magyar nyelvű csoportvezetést és asszisztenciát

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy árát,
vízumot (kötelező),
az étkezések alatti italfogyasztást,
utasbiztosítást – (a megfelelő biztosítás irodákban megköthető),

Részletek

Hihetetlen India?! Nézze meg, s higgye el!

Az indiai Aranyháromszög: Delhi – Agra – Jaipur

2019. november 3-11. (9 nap)

 

1. nap: Elutazás Budapestről Delhibe menetrendszerinti repülővel, átszállással.

2. nap: Delhi: Megérkezés az Indiai fővárosba, majd transzfer a szállodába.

3. nap: Delhi: Ismerkedés Ó-Delhi nevezetességeivel. Első látnivalónk a Jama Masjid, India legnagyobb mecsete, melyet 1644 és 1658 között építtetett Shah Jahan. Mecset 25.000 hívő befogadására alkalmas, sarkain 40 m magas minaretekkel, melyek közül a délibe mászunk fel. Ezután a Chandni Chowkon, a Hold helyén sétálunk, melyet az egykor a közepén húzódó csatornán tükröződő Hold miatt neveztek így. Elhaladva a Digambara jainista templom és madárkórház, mellett Vörös Erődhöz (Lal Qila). Ezt szintén Shah Jahan építtette, s az egykori főváros, Shahjahanabad szívében áll. A vörös homokkőből épített erődöt különböző építészeti stílusok hatások keveredését tükrözi. Az erdőn belül megtekintjük a Lahore-kaput, a fedett bazársort (Chatta Chowk), a Naubat Khana épületét (Dobterem), a nyilvános kihallgatások csarnokát (Diwan-i-Aam), a magánkihallgatások csarnokát (Diwan-i-Khas). Láthatjuk az egykori brit uralomra emlékeztető barakkokat.

4. nap: Delhi: Ismerkedés Új-Delhi nevezetességeivel. Első megállónk a Régi Erőd (Purana Qila). Látjuk a mecsetet, illetve az egykori, nyolcszögletű könyvtárépületet, ahol a lépcsőről leesve Humayun mogul császár a halálát lelte. Ezután következik az ő síremléke, a Világörökség-listás attrakció: Humayun Mauzóleuma, majd a szintén világvédett 73 m magas Qutb Minar és környéke következik. Delhi ezen nevezetességét Qutub-ud-din-Aibak, a szolgadinasztia első uralkodója építtette 1193-ban, vörös homokkőből és fehér márványból, számos

+hindu és jainista templom lerombolásával nyert építőanyagból. Délután megnézzük a Lodi kertet, az utolsó delhi szultánok temetkezési helyét. Ezt követően a mogul építészet utolsó kiemelkedő elemét, az 1754-ben készült Safdarjang sírját tekintjük meg. Utána Újdelhiben (kormányzati épületek a távolban) az India-kapunál (világháborús emlékmű) állunk meg. Végül a delhi szikhek legfontosabb templomában a Gurudwara Bangla Sahibban teszünk látogatást.

5. nap: Delhi – Agra: Reggeli után utazás busszal Agrába, ahol először az Itimad-ud-Daulah (Baby Taj) kerül sorra, Mirza Ghiyas Bég, Jehangir mogul uralkodó wazirjának, Shah Jahan legkedvesebb felesége (Mumtaz Mahal) nagyapjának sírja. Ezt követően a Taj Mahal felkeresése következik a keleti kapun keresztül. Késő délután az egykori főváros további nevezetességeivel ismerkedünk: Agra Erőd (szintén az UNESCO Világörökség listáján szereplő műemlék), melynek leglátványosabb eleme a Sheesh Mahal (Tükör Palota).

6. nap: Agra – Fatehpur Sikri – Abhaneri – Jaipur: Továbbutazás Agrából a rajasthani fővárosba, mely a „rózsaszín város”-ként ismert. Útközben egy világörökségi helyszínt is felkeresünk, Akbar császár mára elnéptelenedett fővárosát, Fatehpur Sikrit, majd a Chandra baolit (lépcsős kutat Abhaneriben) és a Harshat Mata templomot.

7. nap:Jaipur és Amber: A vendégszeretet színére – rózsaszínre – mázolt falakkal teli óváros olyan, mint egy ékszerdoboz. Először a napfelkelte miatt vörösen izzó Szelek Palotájánál (Hawa Mahal) állunk meg, majd elefántháton felcammogunk a szomszédos Amber palotaerődjébe. Visszatérve Jaipurba a Városi Palota hatalmas komplexuma következik, majd az ősi csillagvizsgáló (Jantar Mantar) meglátogatása. Ezután vásárlás a bazárban.

8. nap: Jaipur – Delhi: Visszautazás Delhibe. A fővárosban egy modern bevásárlóközpontot (Saket Market) keresünk fel, majd a Gandhi Smriti következik, ahol 1948. január 30-án egy merénylő halálra sebezte a nemzet atyját, Gandhit, majd szabadprogram keretében vásárlás a Janpath Marketen, majd végül a Paharganj Main Bazaar nevű utcán.

9. nap: Hazautazás menetrendszerinti repülővel, átszállással Budapestre.

Utazás: repülővel, busszal

Szállás: első éjszaka a repülőn, 7 éjszaka 3*-os hotelekben 2 ágyas szobákban, 2 fő/szoba elhelyezéssel

Étkezés: teljes ellátás a 3. nap reggelitől a 9. nap reggeliig

 

Ár: 299.700 Ft/fő (legalább 8 utas esetén), amely tartalmazza az utazást Delhi repülőterétől Delhi repülőteréig, a fent leírt szállást és étkezést, programleírásban lévő összes látnivaló belépő díját, a repülőjegy és a vízum intézését és a magyar nyelvű csoportvezetést és asszisztenciát.


Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy árát, irodánkban intézhető, irányár:160.000,- Ft/fő a telítettség függvényében az ár változhat ,
vízumot (kötelező), az étkezések alatti italfogyasztást, utasbiztosítást – (a megfelelő biztosítás irodákban megköthető)


Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges!Az útlevél lejárati dátumának minimum 6 hónappal későbbinek kell lennie, mint a hazautazás dátumának.

 

 

 

-