IRODÁNK RÉSZLEGESEN TART NYITVA, CSAK ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN FOGAD UTASOKAT. HÍVJON BENNÜNKET 06 20 9 215331 MINDENBEN SEGÍTÜNK!

Holiday Island Resort & Spa****

Egzotikus országok > Indiai-óceán > Maldív-szigetek

219.000 HUF-tól / fő/7 éj

Szállás információk

Szállás típusa: Bungalló ****
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: Egyéni

Az ár tartalmazza:
szállást kétágyas szobában, ellátást a táblázatban megadottak szerint.

Az ár nem tartalmazza:
repülőjegy, biztosítás

Részletek

Mérete: 700 X 140 m

Légi transzfer: kb. 35 perc

Szobatípus: 142 superior szoba

Szobák: Superior beach bungaló: Óceánra néző terasz kerti bútorokkal, légkondicionáló, mennyezeti ventilátor, TV, telefon, minibár (térítés ellenében), széf, a fürdőszobában kád, bidet és hajszárító, valamint nyitott kerti zuhanyzó.

Ellátás: Félpanzió svédasztalos rendszerben. Felár ellenében teljes panziós vagy all inclusive ellátás is választható. All inclusive: főétkezések büférendszerben, 16.00-18.00-ig tea, kávé, szendvics és sütemény, üdítők (kivéve frissen facsart gyümölcslé) és helyi alkoholos italok (kivéve pezsgő), 10:00-18:00-ig a fő bárban, 10:00-17:00-ig a parti bárban, billiárd és tenisz + 2 kirándulás (éjszakai horgászat és szigettúra).

Szolgáltatások: étterem, bárok, kávézó, SPA-centrum, élőzene, disco, karaoke, internet (térítés ellenében), ajándéküzlet, napernyő, nyugágy.

Sport és kirándulások: edzőterem, teniszpálya, kosárlabda, strandröplabda, asztalitenisz, darts, tollaslabda, búvárközpont, szörf, vízisí, jetski, katamarán, kenu, banánozás, wakeboard, horgászprogramok, szigettúrák. A vendégek motorcsónakkal néhány perc alatt átjuthatnak a szomszédos Sun Island-re, ahol használhatják a hatalmas, felújított úszómedencét.

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyet budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, szállást kétágyas szobában, ellátást a táblázatban megadottak szerint, reptéri transzfert.

Külön fizetendő: reptéri illeték kb. 105.000 Ft/fő, 1,5% útlemondási biztosítás, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 550 Ft/fő/nap ártól

Családi ajánlat: 12 éves korig a szállás, ellátás, transzfer ingyenes a gyermekek részére 2 felnőttel egy szobában történő elhelyezés esetén. Az idegenforgalmi adó fizetendő 16.000 Ft/gyermek/7 éjre. Egy szobában max. 2 felnőtt és 2 gyermek helyezhető el.
 

Ajándék teljes panziós ellátásesetén!


Részvételi díj/fő/7 éj/2018

Június 01-Július 31.

Augusztus 01-31.

Szeptember 01-Október 31.

Holiday Island****
superior beach bungaló/FP

219.000,-

249.000,-

235.000,-

 

Ajándék teljes panziós ellátás esetén!

Az ország neve: Maldív Köztársaság
Lakossága: 240 ezer fő
Területe: 298 km2 szárazföldi terület, felségvizekkel együtt 51800 km2
Fővárosa: Male
Államforma: elnöki köztársaság
Vízum, védőoltás: magyar állampolgároknak nem szükséges

Az Indiai-óceánban, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó korallzátonyfüzér 1196 szigetet számlál. Ebből csupán 200-at népesítenek be az őslakosok, s további közel száz szigeten valóságos „Paradicsom” várja a pihenésre vágyókat és a búvárkodás szerelmeseit. Ez utóbbi szigeteken az egyedüli építmény maga a szálloda, a hozzá tartozó éttermekkel, bárokkal, sportlétesítményekkel. A szállodát tulajdonképpen trópusi kerttel övezett bungalók alkotják, melyek a part közelében, pálmafák alatt sorakoznak.

Földrajzi adatok, természeti viszonyok:

A Maldív-szigetek az Indiai–óceánban, India déli csücskétől 500-1000 km-re délnyugatra helyezkedik el. Kiterjedése észak-déli irányban 800 km, kelet –nyugati irányban 150 km.
A mintegy 1200 sziget 19 atollcsoportot alkot. A szigetek csak ritkán emelkednek ki 1,5 m-nél magasabbra az óceánból, s egyik sziget területe sem nagyobb 1 km2-nél.
Folyók nincsenek.
A szigetek talaja csodálatos fehér homok – valójában koralltörmelék! A tengervíz sekély, kristálytiszta, 27 °C körüli.

Éghajlat:

A Maldív-szigeteken trópusi az éghajlat, az éves átlaghőmérséklet 28-31 °C. Májustól szeptemberig a dél-keleti monszun hatására több csapadék hullik. Októbertől áprilisig az észak-keleti monszun idején az éghajlat száraz.
A levegő páratartalma mindenütt magas, amit enyhít a tenger felől fújó állandó, gyenge szél.

Növény- és állatvilág:

A szigetek homokos talaján elsősorban kókusz- és csavarpálmák, kenyérfák és trópusi bokrok nőnek. A kis termetű gekkók szinte minden épületbe beköltöznek. Teljesen ártalmatlanok, sőt rovarokra vadásznak. A pillangóknak közel 70 faja él a szigeteken, valamint kb.100 féle madár. A korallszirtek és lagúnák világában igen gazdag, színpompás halállomány él. A tengeri teknősök a szigetek „homokos” partján rakják le tojásaikat.

Történelem:

A Maldív-szigeteket i.e. 500 körül népesítették be Dél-Indiából, Sri Lankáról bevándorolt indoárják. Az i.sz. első századokban viszont a szigetek már fontos állomásai voltak a tengeri kereskedelemnek.
A középkorban az addig buddhista lakosság körében arab és perzsa kereskedők terjesztették el a mohamedán vallást, ami 1153-ban államvallás lett. A portugálok folyamatosan igyekeztek gyarmatosítani a szigeteket, de csak 1558-ban sikerült, és akkor is mindössze 15 évre.
A szigetvilág kalózok gyakori célpontja lett, ezért a szigetlakók, a németalföldiektől kértek és kaptak segítséget, önkéntes adó fejében. Miután az angolok 1796-ban elfoglalták Ceylont, a szigetek fölötti felségjogot is átvették a németalföldiektől. Közigazgatásilag a ceyloni koronagyarmat része lett. Miután Ceylon 1948-tól független lett, a Maldív-szigetek közvetlenül a londoni Colonial Office-hoz tartozott.
1965.július 26-án (nemzeti ünnepük) kikiáltották a Maldív-szigetek függetlenségét, s az 1968-as népszavazás elnöki demokráciát hozott létre.

Népesség, szociális helyzet, nyelv, vallás:

A lakosság arab, szingaléz, maláj származású keverék. A népesség igen fiatal, 40 % -uk 15 év alatti. Az atollok lakottsága nagyon eltérő, a lakosság egynegyede (kb. 70.000 fő) a főszigeten, Malén él.
A társadalombiztosítás csak a közszolgálatban dolgozók nyugdíjára terjed ki.
A legtöbb munkanélküli a fővárosban él, arányuk kb. 7 %.
Az egészségügyi ellátás még nem megfelelő.
Általános tankötelezettség 6-15 éves korig van; az analfabéták aránya a felnőtt lakosság között mintegy 15 %-ra tehető.
Az ország nyelve a szingalézzel rokon dhivehi, írásuk arab eredetű.
Az államvallás a szunnita iszlám: aki nem mohamedán, nem kaphatja meg az állampolgárságot.

Gazdaság:

A Maldív-szigetek a világ 25 legszegényebb országainak egyike.
A nyolcvanas évek eleje óta azonban rendkívül megnőtt az idegenforgalomból származó bevétel.

Mezőgazdaság:

Az ország területének alig 10 %-a művelhető meg. A legfontosabb haszonnövény a kókuszpálma. Ezen kívül déligyümölcsöket, zöldségféléket, kölest, maniókát, édesburgonyát és kukoricát termesztenek. A legfontosabb ágazat a halászat, ebből él a lakosság fele. A zsákmány nagy részét exportálják.

Energia, ipar, külkereskedelem:

Az energiát nagyrészt importált kőolajból nyerik. Az ipar elsősorban kisipart jelent (pl. csónaképítést). Két modern nagyüzem van, ezekben halkonzervet, textíliákat állítanak elő elsősorban exportra.

Politikai rendszer:

A Maldív-szigetek 1965 júliusában nyerte el függetlenségét.
1968 novemberében lépett életbe az új alkotmány, amely az országot elnöki köztársasággá nyilvánította. Az államfő öt évre, közvetlenül választott, széleskörű politikai hatalommal fölruházott elnök, aki egyben a miniszterelnök, s ő nevezi ki a kormányt is. Az országgyűlés évente háromszor ülésezik, politikai befolyása alig van. Az ország 19 közigazgatási körzete és a közvetlenül a kormánynak alárendelt körzetre oszlik. Az igazságszolgáltatás az iszlám jogrenden alapul.

Közlekedés, idegenforgalom:

A szigeteket hajójáratok kötik össze, a hajózás központja Male. Az emberek gyalog vagy kerékpárral közlekednek, Malén van taxi is.
Nemzetközi repülőtér a Maléhoz közeli Hulhule szigeten van.

Kultúra:

Bár a Maldív-szigetek a XII. századig az indiai és Sri Lanka-i kultúra befolyása alatt volt,
ma már az iszlám előtti korszaknak alig találhatóak emlékei. A szigeteket régészetileg még alig tárták fel. A maldívokra – a fennmaradt kulturális emlékek alapján – szinte kizárólag az iszlám befolyás hatott. A templomépítészetben igen fejlett kőfaragó-művészet jött létre. A mecseteket elsősorban korall-mészkőből építették, belsejüket művészi faragások díszítik. Figyelemre méltó Maléban a Nagy Péntek mecset jellegzetes minaretjével és a Szultán-parkban lévő múzeum.

Népművészet:

A kókuszpálma rostjából font gyékények geometrikus mintái arab-perzsa befolyásról tanúskodnak. A lakkdobozok és a vázák viszont kínai eredetre utalnak. Ugyancsak arab hatásról árulkodik a zenei hagyományuk. A népzene és a népdalvilág ma is élő.

 

-