IRODÁNK 10.00-17.00 ÓRA KÖZÖTT TART NYITVA. MEGÉRKEZTEK AZ ELSŐ AKCIÓK! HÍVJON BENNÜNKET 06209215331!

Karibi hajóút Havannából****

Egzotikus országok > Karib térség > Kuba

315.300 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Hajó ****
Ellátás: Teljes ellátás
Utazás módja: Hajó

Az ár tartalmazza:
- 1 éjszakai szállást reggelivel Havannában 2 fő/szoba lehelyezéssel
- A kikötői illetékek
- Elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
- Teljes ellátás a fedélzeten (a beszállás napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve) (reggeli, ebéd, délutáni kávé, vacsora, éjféli snackek
- A legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
- Részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
- A csomaghordás ki-és beszálláskor
- Magyar nyelvű aszisztenciával

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőjegyet
- transzfereket a repülőterekre, a szállodába és a hajóra
- A kötelező borravalót, melynek ára kb.10 EUR/fő/éjszaka
- Parti fakultatív kirándulásokat
- Egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.
- Orvosi ellátást
- Az italfogyasztást
- Biztosítást (irodánkban megköthető)
- Vízumot (segítünk a beszerzésében)
- Szolgáltatási díjak a bárokban: 15%

Részletek

2019. november 25. – december 4.

Részvételi díj:

315.300 Ft/fő-től 2fő/belső kabin elhelyezéssel

363.600 Ft/fő-től 2 fő/ablakos kabin elhelyezéssel

561.200 Ft/fő-től 2 fő/balkonos kabin elhelyezéssel

 

 

1 nap: Indulás menetrendszerinti repülővel Havannába. Fakultatív transzfer a hotelbe, szobák elfoglalása majd szabadprogram.

 2. nap: Fakultatív kirándulás: Reggel old timer autókkal indulunk a hotelből egy Havannát áttekintő városnézésre, amely érinti a Malecon tengerparti sétányát, a Paseo-n lévő villákat, a Forradalom térét majd az óvárosba érünk, amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Itt gyalogosan városnézés során megismerkedünk a Havanna Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, melyet meg is kóstolunk a belőle készült Guarabana koktéllal együtt. Folytatva az óvárosi sétát érintjük a Fegyverek terét, a Kormányzói palotát, a helyi piacokat, a Szent Ferenc teret a Tőzsde palotával és az Assisi Szent Ferenc templommal, majd a Katedrális tér és a Öreg tér következik. Ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben, melyet egy kubai zenekar koncertje és táncosok előadása fűszerez. Az ebéd után megnézzük a Capitoliumot és a Forradalmi múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk, melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután az MSC Armonia fedélzetére szállunk, elfoglaljuk a kabinunkat, vacsora a hajón, majd irány a Havanna éjszakai élete. Fakultatív látogatás 21:30 és 23:30 között a Havannai Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába, ahol megtekintünk egy látványos show és revüműsort. A kétórás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját nézhetjük meg lenyűgöző díszletek között. A program preferált asztalt és bőséges italfogyasztást tartalmaz: 1/4 üveg „Anejo" rum, egy pohár pezsgő, snack és egy üdítő személyenként. Hajónk éjszaka a kikötőben marad.

3. nap: Mai napon hajónk még Havannában lesz.  Fakultatív kirándulás: Egész napos kirándulás a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Vinales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. A mészkőszirtes, barlangokban is gazdag tájat karsztosodás alakította ki, melyet a Vinales-i kilátóról csodálunk meg. Az itt lévő egyedi klíma kiválóan alkalmassá teszi a területet növénytermesztésre, s a híres kubai szivar, a „Habano" alapanyagát is itt termelik. Programunk során ellátogatunk egy dohányültetvényre, ahol megismerkedünk a dohánytermesztés folyamatával. Ezt követően csónakázunk a Cueva del Indio Indiánbarlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében. Kora délután ebéd egy helyi család biogazdaságának magánétteremben, majd séta a biofarmon, ahol megismerjük a helyi zöldségeket és gyümölcsöket. Estére visszatérünk Havannába, a hajóra, amely éjszakai 23.55-kor elindul Belize irányába.

 4. nap: Egész napunkat a hajón töltjük, ahol kipróbálhatjuk a hajó minden szolgáltatását.

 5. nap: Reggel 8.00-kor kikötünk Belizben. Javasolt fakultatív program idegen nyelvű idegenvezetéssel: másfél órás buszozással érjük el a Tower Hill-et, ahol az Új-folyón csónakba szállunk és hajózunk azon, miközben sok madár és hüllő kerülhet a szemünk elé. Így érkezünk Lamanai-ba, amelynek a neve maya nyelven „alámerült krokodilt”, s 3000 évig folyamatosan lakott település volt, s fénykorában a lakosság száma 20 ezer fölé emelkedett. Ez a túra tartalmaz egy teljes svédasztalos ebédet a helyszínen. Másik javasolt fakultatív program: strandolás a Starfish privát szigeten, ahol a fehér homokos partot, kristálytiszta kék tengert és kókuszpálmák árnyékát élvezhetjük. A program tartalmaz egy ebédet üdítővel. 17.00-kor újra elindul a hajónk.

6. nap: Ma Hondurasba, Roatán szigetére érkezünk 8:00 órakor. Javasolt fakultatív program idegen nyelvű idegenvezetéssel: rövid szigettúra kis busszal vagy taxival, amelynek során érintünk ajándéktárgy- és élelmiszer boltokat, felmegyünk egy kilátópontra, ahonnan csodás a kilátás a sziget egy részére, a kikötőre, majd strandolás a gyönyörű West bay beachen. Délután 17.00-kor kihajózunk és folytatjuk utunkat.

7. nap: Ma Mexikóba kötünk ki reggel 8.00-kor Costa Mayan, Mahahual településnél. Javasolt fakultatív program idegen nyelvű idegenvezetéssel: félnapos kirándulás autóbusszal a 700-as években épült Chacchoben maya romvárosba, ahol megismerkedhetünk a különböző épületek funkcióival és egy nagyon jó állapotban megmaradt piramissal. Másik javasolt fakultatív program: Transzfer „gumikerekű nádfedeles vonatszerű szerkezettel” a kikötőtől 2-3 km-re délre lévő Mahahual Beach-re, ahol élvezhetjük a homokos, pálmafás tengerpartot és a Karib-tenger kényeztetését, megkóstolhatjuk Mexikó ízeit a tengerparti éttermekben és bárokban. Strandolás után transzfer taxival a kikötőbe, ahol a turistáknak szánt bazárok portékái között válogathatunk. 18.00-kor indulunk Cozumel szigete felé.

8. nap: Reggel kiköt a hajónk Cozumel szigeténél. Javasolt fakultatív program angol nyelvű idegenvezetéssel: Látogatás az egyik ősi maja piramishoz Tulumba. Komphajóval transzfer a szárazföldre, Playa del Carmenbe, majd onnan autóbusszal utazás a 63 km-re lévő titokzatos, különleges környezetben lévő maja városához, ami az UNESCO Világörökség részét képezi, s három oldalról fal, egy oldalról pedig a Karib-tenger határolja a közel 60 épületet. Tulum az 1100-as évektől spanyol hódításig, 1511-ig kereskedelmi központként szolgált és feltehetőleg vagyonos maja réteg irányítása alatt állt. 1511-ben a meredek sziklafal közelében spanyol felfedezők hajótörést szenvedtek, akik mesés, színes épületeket találtak itt. A romvárost azóta is fekvése teszi egyedülállóvá. Az úgynevezett kastély (El Castillo) szép állapotban megmaradt épületrom mellett isteni strand található, mely a fölé magasodó rommal a világ egyik legszebb strandocskája. A romokon, sziklákon leguánok sütkéreznek, további látványosságot adva a látogatóknak. A parkoló mellett bazár található, ahol ajándéktárgyak, finomságok vásárolhatóak. Visszatérve Playa del Carmenbe rövid sétára, városnézésre van lehetőség. Másik javasolt fakultatív program: komphajóval transzfer a szárazföldre, Playa del Carmenbe, ahol egyedül fedezhetjük fel a mexikói tengerparti üdülőváros utcáit, bazárjait, éttermeit, és élvezhetjük a homokos tengerpartot és a Karib-tenger habjait. Harmadik javasolt fakultatív program: delfinsimogatás, delfinekkel úszás az egyik legszebb ilyen lehetőséggel rendelkező helyszínen, csak pár kilométerre a kikötőtől. Transzfer vissza Cozumelre, majd 16.00-kor Kuba felé hajózunk.

9. nap: A hajónk délelőtt 10.00-kor köt ki Havannában. Fakultatív kirándulás: Ebéd egy helyi tipikus kubai étteremben. Délután felfedezzük Havannát „Hemingway Nyomában", aki az egyik leghíresebb személyiség, aki mintegy 30 éven keresztül Kubában élt és alkotott, s ez idő alatt születtek leghíresebb művei is, mint „Az öreg halász és a tenger" illetve Az „Akiért a harang szól". Megtekintjük a hotelszobájában berendezett kiállítást a híres Hotel Ambos Mundos ötödik emeletén, betérünk kedvenc törzshelyeire, a „La Bodeguita del Medio"-ba, ahonnan a híres koktél, a „Mojito" indult hódító útjára, s itt meg is kóstolhatjuk. Betérünk a „Floridita Bárba", ahonnan a „Daiquiri" koktél indult hódító útjára, melyet szintén a híres írónak alkottak meg a cukorbetegsége miatt. Ellátogatunk Santiago de las Vegas-ba, a Havanna külvárosában található városrészbe, ahol megnézzük az író birtokát a „Finca de la Vigia-t" ahol életének utolsó éveit töltötte. Majd utazás a repülőtérre, ahonnan este indul a gépünk.

10. nap: Érkezés a délután folyamán.

 

Az ár tartalmazza:

- 1 éjszakai szállást reggelivel Havannában 2 fő/szoba lehelyezéssel
- A kikötői illetékek
- Elhelyezés a kiválasztott kabinkategóriában
- Teljes ellátás a fedélzeten (a beszállás napján vacsorával kezdve, a kiszállás napján reggelivel befejezve) (reggeli, ebéd, délutáni kávé, vacsora, éjféli snackek
- A legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér használata
- Részvétel a közös rendezvényeken és szórakoztató programokon
- A csomaghordás ki-és beszálláskor
- Magyar nyelvű aszisztenciával

A részvételi díj nem tartalmazza

- a repülőjegyet, irányár: 190.000,- Ft/fő a telítettség függvényében az ár változhat

- transzfereket a repülőterekre, a szállodába és a hajóra

- A kötelező borravalót, melynek ára kb.10 EUR/fő/éjszaka

- Parti fakultatív kirándulásokat

- Egyéb személyes kiadásokat pl.: Internet, SPA, wellness szolgáltatások, fodrász stb.

- Orvosi ellátást

- Az italfogyasztást

- Biztosítást (irodánkban megköthető)

- Vízumot (segítünk a beszerzésében)

- Szolgáltatási díjak a bárokban: 15%

Az előre megvásárolt, kifizetett italcsomag a szolgáltatási díjat tartalmazza.

Fakultatív program árak:

A havannai fakultatív programok ára a Havannai Tropicana Cabaret nélkül: 59.700 Ft/fő (irodánknak fizetendő), mely ár tartalmazza:
- transzfer a havanna repülőtértől a havannai hotelhez
- havannai városnézés ebéddel, belépővel és transzferrel a hajókikötőbe
- egész napos kirándulás a Vinales-völgybe ebéddel és belépőkkel
- Hemingway és szivartúra program ebéddel, belépőkkel és transzferrel a repülőtérre

A fakultatív Havannai Tropicana Cabaret show Old Timer transzferrel (18 év felett): 37.200 Ft/fő (irodánknak fizetendő), csak előre foglalással, mely ár tartalmazza:

- a transzfer Old Timer autókkal
- asztalfoglalás
- 1/4 üveg „Anejo" rum
- egy pohár pezsgő
- snack
- egy üdítő

Útlevél: az útlevél lejárati dátumának minimum 6 hónappal későbbinek kell lennie, mint a hazautazás dátumának.

Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes utasbiztosítással, melyet irodánknál meg lehet kötni, akár csoportos kedvezménnyel is, vagy egy nyilatkozat kitöltésével igazolni kell azt, hogy az utazás idejére rendelkeznek érvényes utasbiztosítással!

-