BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Körutazás Jordániában****

395 USD-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülő

Az ár tartalmazza:
Programok, belépők, magyar nyelvű idegenvezetés, szállás reggelivel, transzferek. Kirándulások alkalmával víz az autóbuszon.

Az ár nem tartalmazza:
Borravaló, fakultatív program, biztosítás, PCR teszt ha szükséges, repülőjegy.

Részletek

Rövid körutazás Jordániában

Időpont: 2023. május 28-31.
 

1. nap vasárnap
Megérkezés Ammánba Wizzair menetrendszerinti járatával. Belépés az országba, vízumügyintézés idegenvezetőnkkel.  Továbbutazunk a Jordán folyó völgyében található keresztelési helyszínre, amely arabul Al Maghtas néven ismert. Ez az a hely, ahol Jézus Krisztust Keresztelő János megkeresztelte. Kolostorok, templomok, keresztelőmedencék és remetebarlangok maradványai láthatóak. Bár a Jordán folyó ma csak egy patak, a helynek jelentős vallási jelentése van. A világ egyik legfontosabb bibliai felfedezése a Holt-tengertől kilenc kilométerre északra található. A hely a zsidó hagyomány szerint az egyiptomi kivonulást követően, a Nébó-hegy felől érkezve itt keltek át a Jordán folyón az Ígéret föld felé. A mai Jordán emberek büszkén megmutatják azt a szent helyet, ahol 3 Pápa is megfordult. 2000-ben II. János Pál pápa avatta fel a helyet, 2009-ben XVI. Benedek Pápa, öt évvel később pedig Ferenc Pápa látogatott ide. Tovább utazás a Holt tengerhez, szállodánk elfoglalása, szabadprogram, vacsora egyénileg.

2. nap hétfő
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Madaba, “a mozaikok városa” felé. Az 1884-ben felfedezett, eredetileg 560-65 között készült mozaiktérkép az eddigi legkorábbi kartográfiai ábrázolása a Szentföldnek. A mozaik ma már a görög-ortodox Szent György- templomban található. Következő állomásunk a Nébó-hegy. A Nebo-hegyet az teszi fontossá, hogy Mózes próféta temetkezési helyeként tartják számon. A Biblia szerint itt 40 év sivatagban való vándorlása után megláthatta az Ígéret Földjét. Visszautazás szállodánkba, szabadprogram,
fürdőzés a Holt tengerben,vacsora egyénileg.

3. nap kedd
Reggeli után Jerash-ba utazunk, amely fénykorát szintén a római uralom alatt élte, majd hanyatlásnak indult. A város a 19. század környékén indul újra fejlődésnek. Jerash, Petra után a második legkedveltebb turistacélpont Jordániában! Ez annak is köszönhető, hogy a római és bizánci korból származó épületek kivételesen jó állapotban maradtak fenn. Sétálgatunk utcáin, közben megismerjük színházait, templomait (Zeusz, Artemisz, Bizánci), az Ovális Fórumot és a Hippodromot (kocsiversenypálya), amely valaha kb. 15 000 néző befogadására volt alkalmas. Továbbutazás Ammanba.
Első állomásunk a Citadella lesz, a város egykori fellegvára, mára már a különböző kultúrák és vallások romjainak színhelye (pl. Herkules-templom, Bizánci bazilika stb.). Majd a római időből származó színház következik, amely egykoron akár 6 000 ember befogadására is alkalmas volt és felújítását követően még ma is rendezvények helyszíne. A program a városközpontban folytatódik: piac, templomok, mecsetek majd végül az új modern városnegyedet tekintjük meg. Szállás Ammanban. Szabadprogram, vacsora.

4. nap szerda
Reggeli után transzfer a repülőtérre.

Részvételi díj: 435 USD/fő
 

-