BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Pápuák közt Új-Guinea szigetén Indonéziában***

Egzotikus országok > Indonésia > Új-Guinea

1.827.000 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda ***
Ellátás: Program szerint
Utazás módja: Repülő

Az ár tartalmazza:
- a fent leírt összes programot
- az összes külföldi transzfert
- a helyi vezetőt
- az összes szállást a programban leírt hotelekben
- az étkezéseket a programban leírtak szerint
- a beutazási engedélyt
- a Raja Ampat Tengeri Park belépőjegyét
- magyar nyelvű asszisztenciát az út teljes ideje alatt

Az ár nem tartalmazza:
- a nemzetközi és belföldi repülőjegyek
- az italfogyasztás
- a fel nem sorolt étkezéseket
- a borravaló
- a poggyász túlsúly
- biztosítás, kötelező megkötni

Részletek

Soha nem gondoltad, hogy ide valaki utat szervez Neked.Lehet, hogy voltál már Indonéziában, Balin, de ez nem az. Ez egy időutazás is egyben, vissza az őskorba, s a Világ talán egyik legszebb tájára.

 Pápuák közt Új-Guinea szigetén Indonéziában

BALIEM VALLEY és RAJA AMPAT

Kőkorszaki módon élő törzsek, érintetlen szépségű természet, pénisztartó tokba öltözött férfiak, egykori kannibálok, ezer smaragdsziget, korallszirtekkel teli trópusi tenger …
… és egy életre szóló élmény a Világ legnagyobb szigetén.

2024. augusztus 26-szeptember 09. (14 nap)

1. nap: Indulás Budapestről, és utazás menetrendszerinti repülővel, átszállással, …

2. nap: … majd érkezés Indonéziába, Új-Guinea szigetére, Wamenába. Transzfer autóval a The Baliem Valley Resort-ba, mely során megállunk Wamena piacánál, ahol a helyi Danis törzs tagjai kínálják mezőgazdasági termékeit, édesburgonyát, más zöldséget, gyümölcsöt, és a legfontosabbat, a disznókat. A szállás elfoglalása után a napszaknak megfelelő étkezés, majd pihenés. Ellátás: teljes ellátás a hotelba érkezéstől.

3. nap: Könnyű túra a Baliem-völgy déli részébe, Sogogmo faluban a Baliem-folyó mentén. Függőhidakon kelünk át, Dani településeken sétálunk keresztül, s találkozunk a helyiekkel, amint a teraszos földművelésű cukornádligetekben dolgoznak. Piknik ebédünk alatt csodálatos kilátásban lesz részünk a folyóra és a keskeny völgyre. Délután folytatjuk sétánkat mezőgazdasági területeken, falukon át autónkig, ami visszavisz bennünket az szállásunkra. Ellátás: teljes ellátás.

4. nap: Kirándulás Jiwika faluba, ahol találkozunk a Dugum klánba tartozó helyi Dani törzshöz tartozó nőkkel, akikkel elmegyünk egy mesebeli hegyi esőerdőben egy sós vízű forráshoz, ahol a sógyűjtés régi technikáit mutatják be. Egy piknik ebéd után lesétálna a faluba, és megcsodálhatja a klán 300 éves múmiáját, ami nagyon ritkák látványosság. Ellátás: teljes ellátás.

5. nap: Kirándulás a Habema-tóhoz, amely 3200 méter magas fennsíkon található, körülvéve törpeciprusokkal, rododendronokkal és számos orchideafajjal teli rétekkel. Nagyon egyedi a növényvilág! A tavat a sziget első felfedezői használták hidroplánnal való leszállásra, majd innen gyalog mentel a Baliem-völgy felé. Piknik ebéd tóparton csodálatos rálátással a Trikora hegycsúcsra. Séta a tóparton és fürdési lehetőség a hideg tóban. Ellátás: teljes ellátás.

6. nap: Mai egy nagyon különleges nap! Egy hagyományos Dani faluban disznótoron, disznófesztiválon veszünk részt, ahol a helyi törzsbéliek díszes öltözetben lesznek. A forró kövekkel, földben ásott gödörben sült disznó lakoma talán az új-guineai utazás legérdekesebb része. Nehéz megfogalmazni, hogy mi is olyan egyedi ezekben a fesztiválokban. Ezt látni kell és megtapasztalni! Ebéd piknik jelleggel, de ehetünk hagyományos, földben sült disznóból és édesburgonyából. A disznófesztivál más és más falvakban kerül megrendezésre. Ellátás: teljes ellátás.

7. nap: Transzfer a Wamena repülőtérre, majd utazás Jayapura érintésével Sorongba, a Hotel SwissBel-be. Szabadprogram, mely alatt lehetőség van ellátogatni a halpiacra. Ellátás: teljes ellátás.

8. nap: Kora reggel transzfer a kikötőbe, majd utazás komppal Waisaiba, s onnan hajóval érkezés a Mansuar-szigeten található Raja Ampat Dive Lodge-ba kora délután. Délután szabadprogram, hogy élvezhessük a trópusi tenger kényeztetését. Ellátás: ebéd és vacsora

9. nap: Egész napos kirándulás Raja Ampat leggiccsesebb részére, Piaynemoba ahol kb. 300 falépcső után a dombtetőről lenyűgöző kilátás nyílik a türkizkék lagúnára és a környező smaragdzöld növényzettel borított karsztszigetekre. Lefelé menet megnézzük a híres Telaga Bintang nevű csillag alakú lagúnát, s megállunk Arborek faluban egy kis alkudozásra a helyiek kézműves termékeire. Ellátás: teljes ellátás csomagolt ebéddel.

10. nap: Az egész napos kirándulást a The Passage-nál, az átjárónál kezdjük, amely egy keskeny víziút a Gam és a Waigo szigetek között mészkősziklákkal mindkét oldalán. Hidden Bay-ben lehetőség lesz sznorkelezni egy csodálatos korallkertben, majd a gyönyörű Kri-szigetet látogatjuk meg. Ellátás: teljes ellátás.

11. nap: Fél napos kirándulás Batanta-szigetre, amely Raja Ampat egyik legnagyobb szigete, s gyönyörű vízesésekkel rendelkezik, melyeknél úszhatunk is. Az esőerdei sétánk során sok trópusi madár és pillangót láthatványábasn gyönyörködhetünk. Ebéd piknik jelleggel a vízesések szélén. Ellátás: teljes ellátás.

12. nap: Egész napos pihenés a „Paradicsomban”, a szállásunkon, ahol élvezhetjük a reggelit a hullámok hangja mellett, úszhatunk, sznorkelezhetünk a bungalónktól pár méterre, felfedezhetjük a korallszirtek környékén a színes halakat, teknősöket és a kicsi, ártalmatlan fekete cápákat, a nap végén pedig romantikázhatunk a naplementében. Ellátás: teljes ellátás.

13. nap: Reggeli után utazás csónakkal Waisai kikötőjébe, majd komppal Sorongba, ill. a repülőtérre. Indulás haza menetrendszerinti repülővel, átszállásokkal … Ellátás: reggeli.

14. nap: … s érkezés Budapestre.

Részvételi díj: 1.827.000.- Ft/fő,

Az ár tartalmazza:

 • a fent leírt összes programot
 • az összes külföldi transzfert
 • a helyi vezetőt
 • az összes szállást a programban leírt hotelekben 2 ágyas szobákban
 • az étkezéseket a programban leírtak szerint
 • a beutazási engedélyt
 • a Raja Ampat Tengeri Park belépőjegyét
 • magyar nyelvű asszisztenciát az út teljes ideje alatt

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet, várható költsége: 800.000.-Ft/fő
 • az italfogyasztást
 • a fel nem sorolt étkezéseket
 • a borravalót
 • a poggyász túlsúlyt
 • biztosítást (irodánkban megköthető)

A belföldi járatokon a feladható csomag súlya legfeljebb 20 kg.

Fontos: Az utazáshoz útlevél szükséges!

Az útlevélnek a visszaút dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!

 

 

-