BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Plitvicei tavak és az Isztriai félsziget városai autóbusszal **

A több, mint 3000 éves, 62 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa. Kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert. Éjszakai élete is igen pezsgő.

Horvátország > Isztria-félsziget > Pula

83.790 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda **
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz

Az ár tartalmazza:
Utazást, szállást reggelivel és a csoportvezetést.

Az ár nem tartalmazza:
Belépő díjakat és az utasbiztosítást!
Vacsora felár: 14.000 Ft/fő (2 vacsora)
Helyszínen fizetendő: 15 EUR/fő

Részletek

Plitvicei tavak – Isztriai-félsziget

Zágráb – Pula – Rovinj –Plitvicei Nemzeti Park

Időpontok: 2023.09.22-24.
Időtartam:   3 nap/2 éj
Elhelyezés:  **szállodában, saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal

Program:

  1. nap: Indulás reggel 5:00-kor, Budapest,14. kerület,– Olof Palme sétány 5.(Városligeti csónakázó és Műjégpálya)   (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Útközben látogatást teszünk a lélegzetelállítóan szép Plitvicei Nemzeti Parkba ahol gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, megkövesedett fatörzseket, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket. Továbbutazás, este a szállás elfoglalása.
  2. nap: Egész napos szabadprogram a tengerparton, vagy fakultatív kirándulási lehetőség az Isztriai félszigeten. Első állomásunk Pula, Isztria fővárosa, mely gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik, például egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal (megtekintés belülről is!!), mely egykor a gladiátorjátékok véres színtere volt. Mára már feltárták a nézőtér alatti szintet is ahonnan a vadállatok, gladiátorok, rabszolgák jelentek meg a harctéren. Ezen kívül rendkívül sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel büszkélkedhet, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. Majd Rovinj romantikus óvárosi részen teszünk sétát és a Szt. Eufémia székesegyházat tekintjük meg, melynek harangtornyából bámulatos látvány tárul elénk. Rovinjt az Isztria gyöngyszemének is nevezik egyedülálló szépsége, és műemlékekben gazdag belvárosának köszönhetően. Számottevő és látványos régészeti feltárásokkal, műemlékekkel rendelkezik az illír, a római és a velencei időkből. Este visszatérés a szállásra.
  3. nap: Reggeli után indulás hazafele. Útközben megtekintjük Horvátország fővárosát, Zágrábot. Séta a hangulatos belvárosi részen: Vár, Akadémia, Ilica, Jelasics-tér, Szent István székesegyház, Kaptol-domb, stb.

Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 83.790 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza: az utazást busszal, a szállást, a reggelis ellátást a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.
Részvételi díj nem tartalmazza: a belépők árát, a vacsorát, a biztosítást, mely foglaláskor fizetendő, valamint a városbelépési és idegenforgalmi adót helyszíni fizetéssel.

Vacsora felár: 14.000 Ft/fő (2 vacsora)
Egyágyas felár: 12.000 Ft
Idegenforgalmi + autóbusz behajtás Plitvicei park + városbelépési adó: 15 €/fő (helyszínen fizetendő)

 

Figyelem!!! 2020.01.01.-jétől a Plitvicei Nemzeti Parkba csak előre kifizetett belépőjegyekkel lehet a park területére belépni! A befizetés elmulasztása esetén helyszínen az egyéni, magasabb összegű belépődíj fizetendő, külön sorban állással.

Ezért a foglalás leadását követően a belépődíjat is előre szükséges irodánk felé kifizetni.

Plitvicei Nemzeti Park Belépődíjak 2023:
Márciusi időpontban: 9.000 Ft/fő
Április, Május, Októberi időpontban: 13.000 Ft/fő
Június, Július, Augusztus, Szeptemberi időpontokban: 18.000 Ft/fő.
A belépődíjakat 405 Ft/ € árfolyamig tudjuk garantálni. (a változtatás jogát fenntartjuk.)
Pulai Aréna: 10 €/Fő
Zágrábi Sikló: 2 €/fő

A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 4 óra. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik.

A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. Vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot vinni az útra. Több helyen van lehetőség étkezésre, souvenirek vásárlására, csak bankkártyás fizetési lehetőséggel,  illetve számos mellékhelyiség áll a látogatók számára.

KÉRJÜK FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!!! A fakultatív programok min. 25 fő jelentkezése esetén indulnak! Városnézések során mindent kívülről tekintünk meg, műemlékek meglátogatása szabadidőben, egyénileg lehetséges.                                                                                 

További fontos tudnivalók:

- A vidéki fel-, leszállási helyek, mindig menetirány szerinti oldalon történik. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját web oldalunkon olvashatják.) A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

- Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora...)

- Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.

-Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

- Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, az útra hátizsákot hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.

 - Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül, a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Akik együtt jelentkeznek mindenképp egymás mellett ülnek. Helyjegy foglalás: Ha az autóbuszokra fix ülőhelyet szeretnél igényelni, ezt 3 000 Ft/fő felár ellenében tudják csak biztosítani.
-35 fő alatti létszám esetén 6.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
- Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
-A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó ha rendelkezik apró pénzzel.
-A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. Napi díja 600 Ft/fő/ nap előre fizetendő irodánkban.  A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €+áfát számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.


 


 


 

 

-