BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Toszkán barangolás! **

135.000 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda **
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Busz

Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal, 6 nap/ 5 éj szállás, félpanzió, idegenvezetés.

Az ár nem tartalmazza:
belépő jegyek, vonatjegy, idegenforgalmi adó, utasbiztosítás

Részletek

2023. szeptember 19.-24.

Utazás: légkondicionált autóbusszal, 2 sofőrrel
Étkezés: félpanzió
Szállás: szálloda Montecatiniben 2 fő/szoba elhelyezéssel
Részvételi díj: 135.000.-Ft/fő

1.nap:
Elutazás Budapestről a reggel órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Padovába érkezünk,városnézés szabadprogrammal.Továbbutazás szálláshely elfoglalása Montecatiniben az esti órákban. Vacsora.

2.nap: 
Reggeli után indulás vonattal Toszkána fővárosába (vonatjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Szabadprogram. Innen visszautazás a szálláshelyre vonattal. Vacsora. ( Esti szabadprogram Montecatiniben) 

3.nap:  
Reggeli után indulás Cinque Terrére keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk és sokszor nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. A hajóból láthatjuk a „szerelmesek útját" is. Jó idő esetén rövid fürdőzési lehetőség. Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a hajók nem közlekednek, a programot vonattal járjuk végig. Visszautazás a szálláshelyre. Vacsora

4.nap:  
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm.. Innen utunk San Gimignanoba, a "tornyok városába" vezet, ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak.  Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. Vacsora.

5.nap: 
Reggeli után indulás. az első állomása Pisa lesz, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. Délután a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora

6.nap:  
Hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban

Részvételi díj nem tartalmazza:

 

Idegenforgalmi adó:

Egyágyas felár:

kb. 2 Euro/fő/éj

8.000 Ft/ Fő/éj

   

Fakultatív programok

 

Pisa-Lucca kirándulás:

San Gimignano + Sienna                                        

 40 Euro/fő + belépőjegyek

35€/Fő

Várható költségek

 

Firenze, Uffizi képtár:

 kb. 40 Euro/fő

Firenze, Sta. Croce templom:

 kb.   7 Euro/fő

Firenze, vonatjegy:

kb. 18 Euro/fő

Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna:

kb.  7 Euro/fő

Siena Dóm:

kb.  10 Euro/ fő

Cinque Terre hajókirándulás:

 

kb. 40 Euro/fő (Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a hajók nem közlekednek, a programot vonattal járjuk végig)

 

 

 Az utazás ideje alatt mindenkinek rendelkeznie kell érvényes utasbiztosítással!

 

Autóbuszaink műszaki állapota és felszereltsége megfelel a hatályos előírásoknak. Autóbuszainkon biztonsági öv, poroltó, ablaktörő kalapács, és a tetőn vészkijáratok találhatóak, melyek használatáról utasaink indulás előtt felvilágosítást kapnak.


 

 

-