BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Bosznia és Hercegovina

 

Bosznia-Hecegovina sokszínű országáról - bár hazánktól csupán Horvátország alig 70 kilométer széles sávja választja el - a magyar emberek keveset tudnak. Pedig Bosznia-Hercegovina többnemzetű, multikulturális, tengerpart résszel is rendelkező ország a Balkán-félsziget északnyugati részén, melyet érdemes megismerni. Horvátország történelméhez hasonló színes múlt, gazdag természeti kincsek, hegyvonulatok és - a magyar pénztárcának olcsó - tengerpart tarkítja területét, így családi nyaralás és kirándulás tökéletes színhelye is lehet.

 

25 km-es tengerpart szakaszát Horvátország öleli körül, és valójában egyetlen kicsiny öblöt takar az Adria délebbi részén, ahol azért a mediterrán jellegű építészet és a nyaralás a főszereplő.

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpart

Bosznia-Hercegovina történelme több mint háromezer évre nyúlik vissza. Sok nép megfordult a területén, de a máig fennmaradt nevezetességeinek és turisztikai kincseinek nagy részét a bogumiloknak köszönheti. Ők alkották meg ugyanis a különleges temetkezési helyeket, a nekropolákat, amit a nyaralás alatt kötelező megnézni! Ezek a hatalmas, ember nagyságú, változatos díszítésű kövek a boszniai nyaralás szemet gyönyörködtető látványosságai lehetnek.

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpart

Bosznia-Hercegovina híres vendégszeretetéről. Így, ha a boszniai nyaralás alatt a városok utcáit vagy épp a hegyek közötti turista útvonalakat járjuk, ne lepődjünk meg, ha a helyiek fügével, üdítővel, édességgel kínálnak majd bennünket... Ha Bosznia-Hercegovina kerül a nyaralás tervezésekor terítékre, biztosak lehetünk benne, hogy jól választunk!

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpart

 

Bosznia-Hercegovina, Neum – Szállás

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpartBosznia-Hercegovinában a tengerpart szakasza egy öbölbe csábít minket, amit Horvátország ölel körül. Neum városa az országban a legnagyobb, tengerpart mentén fekvő település, ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma. Neumban a hófehér házak, a számos apartman, a szállodák és zöld övezetek igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Az Istria94 Tours elkalauzolja Önt a napfény városába, a neumi tengerpart világába, hogy felejthetetlen legyen a boszniai nyaralás! Tekintse meg szállás repertoárunkat!

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpart

 

 

 

Bosznia-Hercegovina, Neum - Sport, szabadidő

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpartA neumi tengerpart a határtalan fürdőzés mellett a vízi sportok széles skáláját kínálja, emellett teniszre, labdajátékokra, fitneszgyakorlatokra, aktív időtöltésre van lehetőségünk a forró homokban. Semmi ok az aggodalomra, nem maradunk felszerelés nélkül! A nagyobb szállodák kölcsönzési lehetőséget biztosítanak számunkra. Töltse kellemesen szabadidejét a tengerpart mentén!

 

 

 

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpartBosznia-Hercegovina, Neum – Utazás

Neumba egyénileg is eljuthatunk, ha viszont nincs autónk vagy épp kedvünk órák hosszat vezetni, az Istria94 Tours kedvező buszos utak repertoárját tárja elénk, megkönnyítve a nyaralás tervezését. A neumi tengerpart várja Önt! Kattintson az ajánlatokért!

 

 

 

 

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpartBosznia-Hercegovina, Neum – Üzletek/Árak

Neum igen gazdag bevásárlóközpontokban és üzletekben, melyekben a díszes ruhadaraboktól kezdve, az ajándéktárgyakon át mindent megtalálhatunk.  Annak ellenére, hogy tengerpart mentén fekszik a város, az árusok kedvező áron és akciókkal kínálják portékáikat.

 

 

 

 

Bosznia-Hercegovina – Időjárás

bosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpartA különböző klímájú területek között Bosznia-Hercegovinában élesek a határok. A déli területek éghajlata mediterrán, így a tengerparti részeké is. Ezeken a részeken mindig meleg van, így nyáron a tengerpart vonala kiváló ejtőző hely. Boszniában a hegyes részeken, a több száz méteres csúcsok alatt haladva azonban egyre hűvösödik a levegő. Az Ivan sedlo hegyvonulat alagútján átérve varázsütésre megváltozik a hőmérséklet: Hercegovina tavaszias idővel vár minket.

 

 

 

Bosznia-Hercegovina - Hivatalos képviseletek

Bosznia-Hercegovina Nagykövetsége
1026 Budapest, Verseghy Ferenc utca 4.

Tel: 06-1-212-0106/07,
Fax: 06-1-212-0109

 

Fotók: Pinterest.combosznia-hercegovina, bosznia, hercegovina, nyaralás, boszniai nyaralás, bosznia hercegovina, neum, tengerpart