BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Sri Lanka körút + üdülés ****

Egzotikus országok > Ázsia > Sri Lanka

769.000 HUF-tól / fő

Szállás információk

Szállás típusa: Szálloda ****
Ellátás: Program szerint
Utazás módja: Repülő

Az ár tartalmazza:
a repülőjegyet illetékkel budapesti indulással menetrend szerinti járatokkal, a körutazást légkondicionált járművel helyi angol nyelvű idegenvezetővel és magyarul beszélő csoportkísérővel (Srí Lankán várják a csoportot), a szállást kétágyas szobában (körutazás alatt helyi 4 csillagos szállodákban, üdülés alatt a választott szállodában), félpanziós ellátást, repülőtéri transzfereket, vízum ügyintézést.

Az ár nem tartalmazza:
A részvételi díjon felül fizetendő: biztosítás, belépőjegyek a helyszínen kb. 75 USD/fő, vízum: 20.000.-Ft/fő

Részletek

Srí Lanka körút + üdülés az Avani Bentota Hotelben

10 nap/7 éjszaka

2022. április 10-19.

Ápr.10.: Indulás Budapestről, utazás menetrendszerinti járattal, átszállással Dubajban.

Ápr.11.: Érkezés a reggeli / kora délelőtti órákban Srí Lankára. A repülőtérről indulás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai nap fő látványossága Dambulla sziklába vájt kolostora, egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból.    Vacsora és szállás Dambulla-ban a Jetwing Lake Hotelben.

Ápr.12.: Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Tovább utazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre.  Délután / kora este érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Vacsora és szállás Kandy-ben a Golden Crown Hotelben.

Ápr.13.: Reggeli után felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Majd látogatás egy teagyárban, ahol végigkísérhetjük a tealevelek feldolgozásának folyamatát. Közben meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét is, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. Továbbutazás Pinnawela-ba, ahol árvaházat hoztak létre dzsungelben árván maradt elefántkölykök, illetve sérült állatok védelmében. Itt gondozzák és munkára tanítják őket. A fürdetéshez folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt.  A hegyvidéket hátunk mögött hagyva utazás délnyugati irányba, elérjük az Indiai-óceánt. Vacsora és szállás Bentota-ban, az Avani Bentota Hotelben (vagy megegyező színvonalú szállodában).

Ápr.14-18.: Tengerparti üdülés fakultatív kirándulási lehetőségekkel. Április 14-én a hagyományos Srí Lanka-i Újév ünneplése országszerte.

Ápr.18.: Késő este transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

Ápr.19.: Érkezés Budapestre.

A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással. (Emirates Airlines)
SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban,  körutazás és üdülés alatt 4-5 csillagos hotelekben  (helyi besorolás).
ELLÁTÁS: Félpanzió. (ebédre naponta lesz lehetőség igény szerint)
IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Srí Lankán várja az utasokat és a körutazás alatt  tartózkodik a csoporttal.                                      

BELÉPŐK: A belépőjegyek ára a helyszínen fizetendő, kb. 75 USD / fő

VÍZUM: A vízum ügyintézést irodánk vállalja, 20.000 Ft / fő

 

-