BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Görögország - Istria Tours

1.Mamma Mia Tour

Indulás 9:00 Érkezés : kb 15:00
Skopelos a Mamma Mia című musical filmbeli változatával vált ismerté, és mivel a film egyes részeit Skopelos szigetén forgatták ez a kirándulás lehetőséget nyújt ellátogatni mindazon helyekre, ahol a film játszódik!
A program során megtekinthetjük a Mamma Mia templom-ként elhíresült kápolnát, ellátogatunk Kastani gyönyörű partjára, Panormosba, és  Amarandos öböl 3 híres fáját madártávlatból. Mindamellett, hogy a lehető legtöbb információt nyújtjuk a filmmel kapcsolatban, az elmaradhatatlan ABBA slágerek kíséretében tekinthetjük meg Skopelos sziget ezernyi arcát.

Részvételi díj: előkészület alatt Ft/fő magyar idegenvezetéssel. Gyermekeknek : 6 éves korig ingyenes!
Minimum létszám 15 fő. Ha nincs meg a megfelelő létszám a kirándulás angol nyelven van.

 

görög nyaralás, görög tengerpart, skopelos, mamma mia, görögország, istira tours, görögország esküvő, görögország szállás, görög szállás
 

2.Skopelos város felfedezése

félnapos program, délutáni indulás
A séta során meglátogatjuk a tradicionális város ,“CHORA” szűk kis utcácskáit, sikátorait, a városban található 123 templom közül néhány nagyon fontos és gyönyörű kápolnát, mint például a kikötő végében található Szent Maria templomot (Panagia tou Pirgou), Krisztus és Szent Miklós templomát. Látogatást teszünk a város folklór múzeumába, ahol megtalálhatóak többek között Skopelos népviseleti és esküvői ruhái. A régmúlt időkbe a Vakratsa múzeum repít majd minket vissza. Ezután megpihenünk egy kávé vagy üdítő erejéig egy kis teraszos kávézóban, ahonnét gyönyörű a kilátás az egész városra.
A program a világhírű Budalas hajókészítő műhelybe folytatódik, ahol megtekinthetjük az egyedi technikájú fából készült hajókat. A következő helyszín a Rodios kerámiakészítő műhely, ahol Nikos, a tulajdonos megmutatja, hogyan készülnek az ősi Kr.e. 4.-5.ik századbeli edények, kancsók ugyanazzal a régi technikával, amivel hajdanán készítették az akkori görögök.

Részvételi díj: előkészület alatt,magyar idegenvezetéssel, múzeum belépőkkel.

Gyermekek számára 6 éves korig ingyenes, 6-12 éves korig 3500.- Ft/fő.
Minimum létszám 10 fő


3.Görög est

Tsipouro, meze, tánc, élő görög zene, tánctanár és fantasztikus hangulat jellemzi azokat a görög estéket, amiket hetente egyszer szervezünk a Nastas nevű étteremben. Mindenki, aki nemcsak látni szeretné Skopelost, de megkóstolni annak nevezetes és különleges ételeit egy pár tsipouro keretében, és megtanulni az alapvető táncok lépéseit és együtt áttáncolni az éjszakát a görög ritmusokra annak nem létezik tökéletesebb program ennél a tradicionális görög estnél. A tsipouro mezedakiával csakis Magnesias és Sporades szigetekre jellemző egyedi étkezési szokás, amikor is a tsipouro italhoz különböző ételeket szolgálnak fel.

Részvételi díj: előkészület alatt

Gyermekeknek 6 éves korig ingyenes, 6-12 éves korig 6000.-Ft/fő
Minimim létszam: 20 fő

 

görög nyaralás, görög tengerpart, skopelos, mamma mia, görögország, istira tours, görögország esküvő, görögország szállás, görög szállás

4. Kajakozás a naplementében

3 órával naplemente előtt indul
Elios kikötőjéből indulva rövidebb kajakozás után megfigyelhető a naplemente a végeláthatatlan tengeren. Lehetőség van úszásra, búvárkodásra minden alkalommal, hiszen a kajakok békalábakkal és úszómaszkokkal is fel vannak szerelve. Kisebb snack elfogyasztása és a naplemente megcsodálása után visszatérés a szárazföldre. Családok, fiatal párok számára szinte kihagyhatatlan, ugyanis nem fárasztó kirándulásról van szó, hanem egy kényelmes, nyugalmas és romantikus naplementéről Skopelos fantasztikus vizein!

Részvételi díj:előkészület alatt
Minimum létszám: 10 fő

 

5.Hajókirándulás Alonnisos szigetére és a tengeri rezervátumba

Indulás 10:30 – Visszaérkezés 18:00
A hajóút első megállója a Patitiri elnevezésű kikötő Alonnisos szigeten! A kis város felfedezésére 2 órás szabad program ad lehetőséget, melyet egy 1,5 órás fürdőzés követ Lefto Gialo tengerpartján. Az ebédet Steni Vala halászkikötőjébe van lehetőségünk elfogyasztani.
Ezután elhajózunk az Alonnisosi Tengeri Nemzeti Park B zónájába, ahol megcsodálhatjuk a delfinek versenyúszását a hajónkkal. A hajó üveges alja még inkább betekintést enged a tengeri világ csodáiba! Több kisebb lakatlan szigetecske mellett elhajózva a késő délutáni órákban érkezünk vissza Skopelos szigetére.

Részvételi díj: előkészület alatt
Minimum létszám: 10 fő