BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Horvátország természeti kincsei

Horvátország természetvédelmi területekben igen gazdag ország. A számos nemzeti és természeti park, a szigorúan védett rezervátumok, és tájegységek, a szépséges parkerők egytől egyig hozzájárulnak ahhoz, hogy örök emlék maradjon a horvát nyaralás. Ismerjen meg néhány at Horvátország természeti kincsei közül, és tegye szebbé a horvát nyaralás pillanatait!

 

Nemzeti parkok

 

Brioni Nemzeti Park

A horvát nyaralás kötelező látványossága a Brioni Nemzeti Park, melyet tenger vesz körül, így a horvát tengerpart szépségét is élvezhetjük séta közben. A Pulától nem messze fekvő nemzeti parkban kialakítottak egy állatkertet, ahol ritka növény- és állatfajokat láthatunk az elkerített részeken. Ismerje meg az értékes ókori, római-kori és bizánci műemlékeket is, és gyönyörködjön látványukban!

 

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Horvátország egyik legszebb természeti csodája a Plitvicei-tavak. A Mala Kapela és a Plješivica hegyvonaulatok találkozásánál több folyócska fut össze, melyek egységes tórendszert hoznak létre, megalkotva ezzel a Plitvicei-tavakat. A nemzeti park területen a türkizkék tavak, a bennük úszkáló, szivárvány színeiben pompázó halak, a fátyolvízesések és a zöldbe borult erdős rész felejthetetlen látványt nyújtanak. A Plitvicei tavak ezért a horvátországi nyaralás kötelező eleme!

horvát nyaraláhorvátország, horvát tengerpart, horvát nyaralás, nyaralás, tengerpart, horvát, szállás, apartmanok, Istria Tours

 

Krka Nemzeti Park

A Krka területén folyik át Horvátország legszebb karsztvidéki folyója. A folyó egy kanyonon keresztül robog, majd a tengerhez érve vízesések és zuhatagok sokasága tárul a turisták elé. Látogasson el a park területén fekvő festői szépségű, antik városkába, Skradinba, de ellátogathatunk a ferences rendi kolostor igen értékes könyvtárába is.

 

Természeti Parkok

 

Medvednica Természeti Park

A gyönyörű természetvédelmi terület kedvelt kirándulóhely a nyaralás alatt, hiszen az ott elterülő hegység sűrű erdőkkel borított lankái kiváló úticélok a természetbolondok számára. Túrázási lehetőség, számos kulturális és geológiai jelentőségű helyszín várja a kíváncsi szemeket. Rengeteg növény-és állatfaj otthona ez, mint például a barna medvéjé, de remélhetőleg a nyaralás alatt nem találkozunk össze ezzel a nagy testű állattal.

horvát nyaraláhorvátország, horvát tengerpart, horvát nyaralás, nyaralás, tengerpart, horvát, szállás, apartmanok, Istria Tours

 

Vranai-tó Természeti Park

Horvátroszág legnagyobb tava Zadar közelében fekszik, így ha kedvünk támad a nyaralás alatt ellátogatni a horvát tengerpart mentén fekvő kikötővároskába is, akkor nem kell sokat utaznunk. A Vranai-tó területe híres gazdag madárvilágáról: ritka madárfajok kedvelt lakhelye.

 

Žumberak-Samobori hegyvidék Természeti Park

Szeretne látni egy igazán gyönyörű tájat? Horvátország Žumberak-Samobori hegyvidéke karsztképződményekkel, mély szurdokokkal, zuhatagokban bővelkedő gyorsfolyású folyócskákkal, és nagy kiterjedésű virágos rétekkel kápráztat el bennünket a nyaralás alatt. Végtelen mezők, festői falvak, változatos völgyek világa ez. 

 

horvát nyaraláhorvátország, horvát tengerpart, horvát nyaralás, nyaralás, tengerpart, horvát, szállás, apartmanok, Istria’94 ToursFotók: Pinterest