BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Murter-sziget

Murter sziget egyik szigete annak az észak-dalmáciai, a legsűrűbb adriai és meditérrán szigetcsoportnak, amely az összes horvát sziget majdnem 40 százalékát teszi. A murteri lakosságnak a saját tengerentúli birtokaik iránti évszázados gondoskodásnak köszönhetően, Murter sziget lett ennek a „tejútrendszernek” a központja, 189 sziget, szigetecske és szikla között.
A sziget a šibeniki szigetcsoport és Šibenik-Knin Megye északnyugati részén található. A sziget mindössze 6 méter távolságra van a tengerparttól, így ez a távolság felvonóhíddal van áthidalva, ami a szigetet könnyen teszi elérhetővé és külön érdekességet is jelent.

As a student I often use different writing platform to get help with home assignments. I prefer to read this essay writing services review to choose the best one. Last time I used Edubirdie and I like it. All provided content is well-written, unique and meets all my requirements.
A szigeten négy település található, ezekből Murter és Jezera régebbiek, Tisno és Betina újabbak.
A sziget nagyobb része évszázados olaj- és fügefákkal fedett terület, amik a helyi lakosság termelte fő hagyományos mezőgazdasági növények.
A lakosság letelepülése óta a mai napig, Murter lakosai földművelőkből, állattenyésztőkből, halászokból és szőlőtermelőkből lettek vendéglátók, skiper-hajóvezetők, idegenforgalmi ügyintézők... Fukar föld, valamikor a földművelő nehéz életének és szegénységének az oka, ma attrakció lett, az elhagyatott homokos öblök a legszebb strandokká váltak, a Kornati szigetcsoport pedig az egyik legszebb környezetvédett tájként lett feltárva.

A Murter szigeten a gyönyörű homokos és kavicsos strandjairól ismert. Az közismertek mellett - Slanica, Kosirina, Čigrađa, Podvrške, Lovišća és mások, nagy számban vannak a kis, rejtett öblök, messze a nagyobb strandok tömegétől.