BÁRHOVA UTAZNA, MIELŐTT DÖNTENE KÉRJEN TŐLÜNK IS AJÁNLATOT, LEHET MI ADJUK A LEGJOBBAT! istria@istria.hu

Olaszország - Látnivalók

 

Bibione

lignano, jesolo, bibione, toszkána, olaszország, tengerpart, olasz tengerpart, olasz nyaralás, olasz szállás, apartman, szálloda, olasz apartman, olasz szálloda"Napfény Európa szívében" - így is szokták emlegetni az adriai tengerpart mentén fekvő kellemes hangulatú várost, mely pusztán a tengerpart nyújtotta látvánnyal képes elkápráztatni bennünket. Puha homokkal fedett partjai kiváló ejtőzőhelyek az olasz nyaralás ideje alatt, ahol az ember lábát a hullámok által a tengerpart szélére sodort kagylók maszírozzák. A sok napozástól, pihenéstől és a sós tenger illatától a nyaralás végére az ember garantáltan úgy érzi, mintha kicserélték volna.

Bibioneban a mélyből feltörő termálvízre épült a tengerpart szomszédságában fekvő Bibione Thermae fürdőlétesítmény, mely wellnesslehetőséeivel a gyógyulást segíti.

 

Jesolo

lignano, jesolo, bibione, toszkána, olaszország, tengerpart, olasz tengerpart, olasz nyaralás, olasz szállás, apartman, szálloda, olasz apartman, olasz szálloda

Jesolo érdekessége, hogy két központja van: az egyik, az „óvárosi” (Centro Storico) rész, mely maga Jesolo központja, a másik pedig Lido di Jesolo főutcája. Az így kialakult helyzettel egyedi az olasz városok között. 

Lido di Jesolo főutcája (Via dei Mille - Via Guiseppe Verdi - Via Ugo Foscolo - Via Silvio Trentin - Via Andrea Bafile - Via Dante Alighieri) este 20 órától reggel 6 óráig le van zárva a forgalom elől (kivéve a helyi Rendőrségek és a turista busz), így teljes egészében sétáló utcának használható.

A környék természeti látnivalókban gazdag, számos ritka növény- és állatfaj található meg itt. A környék egyik legszebb múzeumában (Museo Civico di Storia Naturale di Jesolo) megismerkedhet a tengerparti lagúna élővilágával is.

Jellegzetes látnivaló a város déli végén, a Sile partján található világítótorony (Il Faro di Jesolo) is, mely a mai napig eredeti funkciójában használatos: a tengerészeknek segít a navigációban.

Lignano

lignano, jesolo, bibione, toszkána, olaszország, tengerpart, olasz tengerpart, olasz nyaralás, olasz szállás, apartman, szálloda, olasz apartman, olasz szállodaA Maranoi-laguna a félsziget nyugati partját mossa, és hihetetlen látványt tár elénk: ritka fajok alkotta állatvilága, a mocsár jellegzetes növényvilága, a vándor halászok egyedei stílusú kunyhói, a festői mocsári nád házak, amiben még fel lehet fedezni a laguna antik kultúráját egy régi hajdani életmód emléke.

A laguna kis szigetek és belső kikötők által szabdalt íve ókori történelem nyomait zárja körbe, melynek már csak Velence egykori erődítményének helyén, a hagyományőrző Marano -ban maradtak nyomai.

 

Toszkána 

lignano, jesolo, bibione, toszkána, olaszország, tengerpart, olasz tengerpart, olasz nyaralás, olasz szállás, apartman, szálloda, olasz apartman, olasz szállodaFirenze Toszkána kulturális központja, és egyben legkellemesebb légköru városa. Az olasz nyaralás alatt mindenképpen ajánlatos megtekinteni az Uffizi Galériát, a shoppingőrülteknek a Ponte Vecchio bevásárló utcát, a Piazza delle Signoriat és a Medici Kápolnát.

Pisa szintén Toszkána régiójában fekszik. Az olasz nyaralás alatt mindeképp érdemes megcsodálni Olaszország legrégibb városát. A Dóm téren áll a híres Pisai ferde torony, mely a pisai katedrális harangtornya. Nem mindennapi látvány, ahogyan ez a monstrum megdőlni látszik a rosszul lefektetett alapok és a laza réteg miatt. Életében legalább egyszer mindenkinek látnia kell!

Pisában található ferde torony 293 lépcsofokán éjszaka is felmászhatnak a turisták. A látvány ilyenkor még szemet gyönyörködtetőbb, mint nappal: napnyugta után ugyanis - az óváros mellett - a torony is különleges kivilágítást kap.

Sienat az építőművészet kedvelőinek ajánljuk, ugyanis Európa legszebb gótikus városa. Három összefüggő domb emeli a magasba, belvárosát pedig az UNESCO-világörökség részévé nyilvánították. Ha szeretne egy hosszú sétával feltöltődni az olasz nyaralás alatt, mindenképp ajánljuk Toszkána ezen részét.

lignano, jesolo, bibione, toszkána, olaszország, tengerpart, olasz tengerpart, olasz nyaralás, olasz szállás, apartman, szálloda, olasz apartman, olasz szálloda